Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В опозиції хочуть провести референдум, щоб звільнити Тимошенко

Четвер, 22 листопада 2012, 14:27

Опозиція ініціюватиме Всеукраїнський референдум з питання скасування статті 365 Кримінального кодексу , за якою засуджено екс-прем’р-міністра Юлію Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба Київської партійної організації "Батьківщина", посилаючись на народного депутата Юрія Одарченка.

"Як тільки ця стаття буде скасована – Юлія Тимошенко вийде на волю. Так, ми розуміємо, що ніде у світі не проводили референдум для звільнення однієї людини, але ситуація в Україні критична", - стверджує депутат.

Як йдеться у повідомленні, ініціатива відбуватиметься абсолютно легітимно і законно, відповідно до Конституції, чинного закону "Про всеукраїнський та місцевий референдуми" та нового Закону "Про всеукраїнський референдум".

"Незалежно від того, чи підпише президент новий закон про референдум чи ні, але за будь-яких обставин ми ініціюватимемо проведення народного волевиявлення щодо скасування у кримінальному кодексі репресивної 365-ї статті "перевищення влади або службових повноважень", за якою "берії" з Банкової кинули за грати Тимошенко", - заявив Одарченко.

Він також пояснив, що відповідно до Конституції та обох законів про референдум народ має право на референдумі приймати закони, вносити зміни до законів, або скасовувати будь-які законодавчі акти.

Згідно чинного та проголосованого Радою законів про референдум, для призначення референдуму необхідно зібрати 3 мільйони підписів громадян.

При цьому у не менш, як у 2/3 областей має бути зібрано не менше ніж по 100 тис. підписів.

Одарченко переконаний у тому, що зібрати 3 мільйони підписів на підтримку Юлії Тимошенко буде не складно.

До того ж, він вважає, що на референдум можна буде винести також питання про скасування Податкового кодексу, пенсійної реформи та виголошення імпічменту президенту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...