Скандальну "V-tv" змусять довести свою правоту у суді

Четвер, 22 листопада 2012, 15:00

Автори скандального фільму "Пекельне пекло" про дніпропетровські теракти доводитимуть правдивість своїх матеріалів у суді.

Про це повідомила "Українській правді" адвокат Дмитра Реви Оксана Томчук.

У четвер пройшло перше засідання  у справі за позовом адвкатів Реви до Першого національного через неправдиву інформацію у фільмі.

В ході засідання суду було з’ясовано, що фільм "Пекельне пекло" вийшов у ефірі Першого Національного без договору на розміщення. Сам договір був підписаний "заднім числом": фільм показали 18 жовтня, а договір про його розміщення датований 22 жовтня.

"Цікаво, що саме 22 жовтня ми подали позов до Першого Національного і публічно про це повідомили", - підкреслила адвокат Дмитра Реви Оксана Томчук.

Студію "V-tv" залучили до процесу в якості співвідповідачів разом із Першим Національним.

Томчук наголошує, що у фільмі міститься вигадана інформація, зокрема Рева представляється членом терористичної групи, котра здійснила теракти у Дніпропетровську 27 квітня цього року.

В той час, як у матеріалах справи містяться докази непричетності Дмитра до вибухів, а єдиною підставою його тримання під вартою є телефонний дзвінок, здійснений, як з'ясувалося, оперуповноваженим СБУ з телефону Реви на телефон Сукачова у день затримання.

У фільмі фігурують сфальсифіковані смс-повідомлення, якими начебто обмінювалися Сукачов із Ревою.

"Смс-повідомлень, про які йдеться у фільмі, не було взагалі. Ті повідомлення, про які є інформація в матеріалах справи мали абсолютно побутовий зміст, типові для того дня та були спотворені виключно з метою формування стійкого враження щодо причетності Реви до вказаного злочину. Людина, чия вина не доведена, названа терористом ще до закінчення досудового слідства. І ця інформація подана у вигляді фактів, навіть не оціночних суджень", - зазначила адвокат Реви.

Разом із тим, у фільмі відсутня згадка про ще одного обвинуваченого у справі - Віталія Федоряка, рідний брат якого очолює один зі структурних підрозділів прокуратури Дніпропетровської області, - нагадала адвокат.

У судовому засіданні представник Першого Національного заявив клопотання про зупинення провадження до завершення суду у справі терактів, аргументуючи, що для доведення достовірності інформації необхідне дослідження матеріалів кримінальної справи.

Суд відхилив це клопотання, вказуючи, що відповідачі мають довести достовірність викладених і поширених на всю країну відомостей за будь-яких обставин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування