Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко: революції в Білорусії ніколи не буде

Вівторок, 27 листопада 2012, 15:41

Президент Білорусії Олександр Лукашенко вважає безперспективними спроби здійснити революцію в Білорусії.

Про це він заявив в інтерв'ю "Reuters".

Пообіцявши модернізацію заснованої на державній власності економіки й будівництво партійної політичної системи, Лукашенко відкинув можливість швидких змін або перевороту за зразком торішньої "арабської весни".

"Не треба порівнювати політику Білорусії й Близького Сходу. Тут деякі спробували через соціальні мережі підірвати ситуацію. Нічого не вийшло. І не вийде. Ліміт революцій для Білорусії вичерпаний", - сказав Лукашенко.

"Треба набратися терпіння й спокійно ці зміни в Білорусії здійснювати", - додав він.

Разом з тим Лукашенко додав, що радіє тому, що є останнім диктатором у Європі.

"Я не зовсім розумію, що таке диктатор, але з іншого боку, я сам собі по-доброму заздрю. Я ж останній і єдиний диктатор у Європі. Ніде у світі такого немає. Говорять, навіть погана реклама – це теж добре", - додав він.

Разом з тим, незважаючи на те, що три десятки опонентів Лукашенка були звільнені з в'язниць під тиском ЄС, а ще сидять близько півтора десятка політв'язнів, Лукашенко заперечує, що в країні є незаконно засуджені.

"Покажіть хоч одного політичного ув'язненого. Покажіть хоч одну людину, яку ми незаконно засудили", - сказав Лукашенко.

Президент Білорусії також додав, що не збирається передавати владу синові.

"Ніколи. Мені дорікають, що старшого сина готує у спадкоємці. Я клянуся, цю проблему я у своїй родині зі своїми синами навіть не обговорював. Народ визначить, хто буде президентом", - сказав Лукашенко.

Як відомо референдум, що пройшов у 2004 році, зняв обмеження на кількість президентських строків для Лукашенка.

Переобрання Лукашенка у 2010 році супроводжувалося розгоном багатотисячного протесту. Андрій Санніков, один із суперників Лукашенка на виборах, був арештований разом із трьома іншими кандидатами в президенти, засуджений до 5 років в'язниці за організацію безпорядків і звільнений через 16 місяців після наполегливих вимог Заходу.

Восени Санніков, що обвинувачував тюремну адміністрацію в катуваннях, попросив політичного притулку у Великобританії.

У 2010 і 2011 роках тисячі білорусів виходили на мовчазні акції протесту або висловлювали свою незгоду із владою знущальними оплесками. Влада відповіла на протести затриманням сотень незадоволених і розширенням повноважень спецслужб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування