Бродський просить Януковича знову ветувати "біометричні паспорти"

Середа, 28 листопада 2012, 09:54

Голова Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський просить президента ветувати закон про біометричні паспорти.

Як повідомляє прес-служба Держпідприємництва, він спрямував Віктору Януковичу відповідний лист після того, як Служба опрацювала ухвалений 20 листопада законопроект "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

Бродський зазначає, що до документа є "низка конструктивних зауважень і сам закон повністю суперечить напряму діяльності уряду та політиці глави держави".

У Службі звертають увагу, крім раніше вже зазначених "мінусів", на положення про плату за надання адміністративних послуг.

Законом пропонується віднести ці кошти до власних надходжень бюджетних установ. Проте це суперечить п. 45 ч. 2 ст. 29 Бюджетного кодексу, згідно з яким плата за надання адміністративних послуг належить до доходів загального фонду держбюджету, та закон "Про адміністративні послуги", зазначає Служба.

"Таким чином, прийнята редакція закону дозволить зосередити кошти в руках лише окремих зацікавлених осіб, в той час як державний бюджет втратить значні надходження, що негативно впливатиме на економічний розвиток держави. А це близько 6 мільярдів гривень", - зазначається в повідомленні.

"Вважаємо, прийняття закону стало величезним кроком назад на шляху дерегуляційних процесів та розвитку прозорої системи надання адміністративних послуг", - пише Бродський Януковичу.

Як відомо, Михайло Бродський давно конфліктує з "регіоналом" Василем Грицаком, який причетний до концерну ЄДАПС і лобіює інтереси компанії в питанні виготовлення паспортів.

19 листопада Янукович ветував закон про єдиний державний демографічний реєстр, який передбачає біометричні паспорти, а 20 листопада Верховна Рада прийняла його в новій редакції з пропозиціями президента.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News