"Свободівець": може, влада зацікавлена у нашому демарші?

Неділя, 4 листопада 2012, 20:56

Влада може бути зацікавлена у складенні депутатами від опозиції своїх мандатів.

Таку думку висловив кандидат від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко в ефірі 5 каналу в неділю.

"Повноваження Верховної Ради може припинити лише президент своїм указом, і складення 150 чи будь скільки інших мандатів не є прямою підставою для припинення повноважень того парламенту, який буде. Це треба враховувати. Я радився з юристами, це є суттєве питання", - сказав Мірошниченко.

Також, зазначив кандидат, "щоб складати мандат, треба прийти в цей парламент", тобто скласти присягу.

За його словами, треба також обов’язково враховувати і політичні наслідки рішення про "обнулення" списків.

"Бо ми можемо повторити історію Білорусі, коли опозиція відмовилася від боротьби, від мандатів, Лукашенко зробив диктатуру і авторитаризм, який сьогодні спричиняє вибори до того, що всі мандати отримують виключно його прибічники, а опозиція головно подає свій голос з-за грат", - зазначив він.

"В мене виникає питання: а можливо, влада сьогодні і зацікавлена в тому, щоб ми влаштували такий демарш, щоб повністю узурпувати цю владу?", - сказав Мірошниченко.

Разом з тим, кандидат від УДАРу Віктор Пинзеник підтвердив, що партія розглядає можливість відмови від депутатських мандатів.

"Наша політична сила розглядає можливість відмовитися від депутатських мандатів. Я думаю, що тут буде одностайна позиція партії "УДАР". Для нас надзвичайно важливо, і це принципова позиція, щоб це було одностайне рішення трьох опозиційних політичних сил: "УДАРу", "Батьківщини" та "Свободи", - сказав Пинзеник.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...