Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єфремов про вибори: Опозиція хоче внести ложку дьогтю в діжку з медом

Понеділок, 5 листопада 2012, 10:57

У Партії регіонів не вважають фальсифікації на виборах масовими і закликають колег "припинити з’ясовувати стосунки через 60 – 400 голосів".

Про це заявив на погоджувальній раді лідер фракції ПР Олександр Єфремов, коментуючи запропоновану опозицією постанову щодо розслідування фальсифікацій на виборах та покарання причетних до цього осіб.

"Ця постанова викликає в нас здивування. Ті люди, які складали дану постанову, перебрали на себе функції карального органу. Як на мене, це занадто, коли парламент визначає вже по прізвищах, кого треба притягти до відповідальності, ухвалюючи це рішення за суддів та правоохоронні органи", - сказав Єфремов.

Він також вважає цю постанову тиском на судові та правоохоронні органи.

Крім того, Єфремов звинуватив опозицію у намаганні розпалити ситуацію і "внести ложку дьогтю в діжку з медом на останній стадії в цілому в нормальної виборчої кампанії".

Тому, за його словами, Партія регіонів може підтримати створення ТСК, однак саме для розслідування цих обставин.

"Одразу після завершення виборчої кампанії я виступив з заявою щодо необхідності закінчити з’ясовувати стосунки. Наскільки я розумію, боротьба йде за 60 - 400 голосів, і люди ніяк не можуть заспокоїтися, рахують ці голоси. Ми вважаємо, що це неприпустимо і ще раз звертаємося до всіх колег припинити з’ясування стосунків і завершити виборчу кампанію, порахувати всі голоси і здати всі документи в ЦВК", - заявив Єфремов.

Як відомо, спікер Володимир Литвин доручив розглянути можливість реєстрації проекту постанови про створення ТСК для розслідування фальсифікацій.

Проект містить імперативні норми, зокрема, можливість покарання у вигляді ув’язнення до 6 років для тих, хто припустився порушень.

У додатку до постанови на 5 сторінках містяться прізвища можливих фальсифікаторів, починаючи від голів місцевих адміністрацій і правоохоронців до рядових членів виборчих комісій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування