Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єфремов: ЦВК діє згідно з законом, Рада вирішить, коли перевибори

Понеділок, 5 листопада 2012, 18:21

Фракція Партії регіонів у Верховній Раді вважає законним рішення ЦВК про необхідність проведення повторних виборів депутатів у спірних округах.

Про це сказав глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, якого цитують "Українські новини".

Як відомо, раніше ЦВК визнав неможливим встановлення достовірних результатів голосування в мажоритарних округах №№ 94, 132, 194, 197, 223 і необхідності проведення повторних виборів депутатів Ради в них.

"Вони (члени Центрвиборчкому) діють за законом і застосували норми закону... Якщо ЦВК не знаходить можливості визнати результати, вони йдуть шляхом призначення нових виборів", - сказав він.

При цьому глава "Регіонів" у Раді висловив сумнів, що призначення повторних виборів у цих округах буде дискусійним питанням серед фракцій.

"Я не думаю, що це дискусійне питання. Наскільки я розумію, і лідери опозиції, і ми дотримуємося тієї точки зору, що є округи, в яких зіткнулися між собою окремі кандидати, і там вони вже протягом тижня з'ясовують стосунки", - сказав він.

"Ми зверталися до кандидатів, і я в тому числі, з проханням закінчити з'ясування стосунків і визнати результати виборів", - сказав Єфремов.

Разом з тим він зазначив, що терміни призначення парламентом повторних вибори в цих округах будуть залежати від того, коли надійдуть відповідні документи з ЦВК.

"Якщо неможливо встановити результати виборів, то призначаються повторні вибори по цих округах, а в які терміни - це визначатиметься буде парламентом в залежності від того, коли будуть подані ЦВК матеріали в парламент", - зазначив депутат.

Він також зазначив, що в парламенті ще не проводилися консультації про терміни призначення повторних виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування