Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РАДА СТВОРИЛА ТСК ПО ВИБОРАХ, АЛЕ ЗА СЦЕНАРІЄМ ВЛАДИ, А НЕ ОПОЗИЦІЇ

Вівторок, 6 листопада 2012, 09:42

Верховна Рада прийняла постанову створити слідчу комісію про розслідування обставин встановлення результатів виборів в деяких округах.

За відповідне рішення проголосувало 232 депутати.

Постанову виголосив спікер Володимир Литвин.

При цьому він відхилив пропозицію опозиції про реєстрацію їхньої постанови щодо розслідування фактів фальсифікації виборів.

У документі сказано утворити ТСК "з питань розслідування обставин встановлення результатів виборів в деяких округах". Голови фракцій і груп мають подати своїх представників до ТСК до 7 листопада.

"Рекомендувати Генпрокуратурі провести перевірку правомірності залучення працівників правоохоронних органів… на окремих дільницях та ОВК…, а також відповідності дій працівників правоохоронних органів вимогам закону. Вищій Раді юстиції, Вищій кваліфікаційній комісії суддів перевірити додержання присяги суддями під час ухвалення ними рішень", - сказано у постанові.

ЦВК доручено повторно вивчити матеріали щодо встановлення результатів виборів у "проблемних" округах.

При цьому Литвин відмовився реєструвати постанову опозиції щодо розслідування фактів фальсифікації виборів.

"Не може Верховна Рада вимагати від генпрокурора ув’язнити людей до 6 років і писати перелік людей. Додайте до того проекту постанови ще один момент – сформувати "трійку", яка буде судити людей", - звернувся Литвин до опозиції.

Як відомо, проект постанови опозиції містив імперативні норми, зокрема, можливість покарання у вигляді ув’язнення до 6 років для тих, хто припустився порушень.

У додатку до постанови на 5 сторінках містяться прізвища можливих фальсифікаторів, починаючи від голів місцевих адміністрацій і правоохоронців до рядових членів виборчих комісій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування