Луценку погіршало, він зліг - дружина

Середа, 7 листопада 2012, 11:46

Стан здоров’я екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка значно погіршився.

Про це заявила його дружина Ірина Луценко, яка відвідала у вівторок Менську колонію, повідомляє прес-служба Народної самооборони.

"Йому прописали ліжковий режим, два дні він знаходиться виключно на знеболювальних препаратах та відмовляється від їжі", - наголосила вона.

"Юрі було важко дійти до кімнати побачень. Все його тіло вкрите червоними плямами, його турбують постійні запаморочення та нудота", - зазначила Ірина Луценко.

За її словами, все це – наслідок нелікування попередніх хвороб.

"Адже окрім термінового стаціонарного лікування Луценко потребує і дотримання сурової дієти – теплої білкової їжі, яка б сприяла хоча б підтримці організму при наявних хворобах цирозу печінки, портальної гіпертензії та інших. Але на моє прохання дотримуватися Луценку дієти керівництво колонії відмовило мені", - зазначила вона.

Ірани Луценко зазначила, що "показовий приїзд омбудсмена Лутковської та чотирьох лікарів із Чернігов"а, а пізніше і вивезення чоловіка до Чернігівської обласної лікарні "жодним чином не додало йому здоров’я".

Вона підкреслила, що омбудсмен має покласти всю відповідальність за здоров’я Юрія Луценка на керівництво Менської колонії та Пенітенціарної служби, які "ігноруючи усі наявні медичні висновки, не зробили жодного кроку для лікування Луценка ні в межах колонії, ні в стаціонарних медзакладах".

"Максимум, що дозволили собі працівники колонії – це ліжковий режим для Луценка. Це їхній рецепт для лікування цирозу печінки, гепатиту та інших важких хвороб, що входять до переліку захворювань, які є підставою для звільнення засуджених від дальшого відбування покарання", - заявила дружина екс-міністра.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування