Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ОВК 197: ЦВК прийняла протоколи з перемогою Губського, вкрадені Беркутом

Середа, 7 листопада 2012, 11:58

ЦВК прийняла протоколи з 197 округу, де начебто переміг Богдан Губський.

"Як ви пам'ятаєте, ЦВК ухвалила постанову про неможливість встановлення результатів виборів у цьому окрузі", - заявила головуюча заступник голови ЦВК Жана Усенко-Чорна.

"Але за законом ми не маємо іншого шляху, як прийняти протоколи з округу. Далі ми будемо вивчати ситуацію", – заявила вона.

Згідно з даними протоколів, в 197 окрузі в одномандатному окрузі переміг Богдан Губський з результатом 29084 (38,91%) . Представник опозиції Леонід Даценко набрав 25961 (31,82).

За результатами паралельного підрахунку, Даценко виграв з перевагою у 4 тисячі голосів.

Під час зачитування результатів до зали зайшов кандидат по 192 округу Микола Булатецький, який кричав і вимагав не приймати фальсифікований протокол.

"Запитайте спостерігачів, що там відбувалося. Вони все фальсифікували", – заявив Булатецький.

Він заявив, що Беркут під поводом Богдана Губського увірвався на дільницю.

"Вони увірвалися у приміщення, розігнали усіх, застосували сльозогінний газ, забрали протоколи з сейфу. Наші депутати – Томенко, Гриценко, Соболєв, Семирак намагалися увійти, але їх не пустили. Зараз сюди повезли сфальсифіковані протоколи", – заявив він.

Він також заявив, що в Леоніда Даценка забрали перемогу, як і в нього самого, на догоду людини Фірташа - Жуковській.

На запитання, чи вилучав Беркут печатку, голова ОВК сказав, що такого не було.

"Вчора вночі в ультимативній формі була заблокована діяльність окружної комісії. І поставлений ультиматум: або ви робите це, або ніхто звідси не виходить. В результаті депутати заблокували кімнати", – заявив Максим Онищенко.

Водночас інший член ОВК заявив, що їх просто не покликали на підписання останнього протоколу. Він упевнений, що підсумковий протокол фальсифікований після того, як в ОВК зайшов"Беркут".

Крім того, на засіданні виступила міжнародний спостерігач, яка підтвердила, що протоколи вилучалися представниками правоохоронних органів.

Як заявив Руслан Князевич, після того як "Беркут" вилучив протоколи, підсумковий протокол був складений невідомо де, і привезений в ЦВК самим Губським.

Князевич попросив ЦВК самостійно встановити результати виборів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування