У Держдумі занепокоєні, що "Свобода" в Раді

Четвер, 8 листопада 2012, 21:04

У Держдумі Росії стурбовані ситуацією, що склалася на Україні після парламентських виборів.

Про це заявив глава думського комітету у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький на засіданні комітету, де обговорювалися підсумки роботи наглядової місії російських парламентаріїв на виборах до Верховної Ради.

"Ситуація тривожна", - констатував він.

За словами Слуцького, незважаючи на закономірну перемогу пропрезидентської Партії регіонів, неприємною несподіванкою стало проходження в українську Раду націоналістичної партії "Свобода".

"За рахунок депутатів від мажоритарних округів фракція "Свободи" може стати навіть більш численною, ніж фракція комуністів", - зазначив Слуцький.

Він також додав, що "немає впевненості і в тому, що союз Партії регіонів з комуністами буде міцним і отримає 100-відсоткову більшість".

Слуцький відзначив, що він з певним песимізмом "дивиться на майбутні перспективи великих російсько-українських домовленостей у газовій сфері, з прикордонних питань або по Митному союзу".

"Боротьба буде дуже напруженою. Не доводиться сподіватися на те, що будуть легко прийматися важливі рішення для російсько-українських відносин", - завив Слуцький.

Разом з тим, він висловив упевненість, що до денонсації попередніх угод або скасування законів, зокрема, про зону вільної торгівлі або регіональні мови, справа не дійде.

"Розвиток внутрішньополітичної ситуації на Україні та підсумки виборів у Верховну раду переконують всіх нас в необхідності посилити роботу на міжпарламентському напрямку", - підсумував глава профільного комітету Держдуми.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування