Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Яценюк все ще хоче врятувати 5 округів через суди

П'ятниця, 9 листопада 2012, 10:53

Опозиція продовжить захищати перемогу в 5 округах через суди, і поки що не вважає доцільним говорити про внесення змін до закону про вибори.

Про це заявив один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк у Київському апеляційному адміністративному суді.

"Цей парламент імені президента Януковича може зробити все, що хочете. Там 50 депутатів голосують за 226. І вони зараз турбуються не законом про вибори. Вони зараз турбуються законом про бюджет, щоб ще пару десятків мільярдів вкрасти", - зазначив Яценюк.

""Тому, зараз ми взагалі не розглядаємо питання щодо внесення змін до закону. Ми розглядаємо тільки одне питання – ЦВК, робіть свою роботу. Ви по закону маєте всі повноваження для встановлення результатів голосування. І нікого не бійтесь, члени ЦВК. Тому що потім прийдеться відповідати", - наголосив він.

Яценюк попередив, що з рішення Європейського суду з прав людини вони зможуть "ще притягнути кожного члена ДВК, ОВК і ЦВК до відповідальності за спотворення волевиявлення українців".

"Розумію, що це буде не швидко. Ми це чудово усвідомлюємо. Це не буде через місяць чи 2. Але ми пройдемо всі судові інстанції і 5 позовів до Європейського суду з прав людини буде відправлено і буде виграно. Це до речі буде стосуватися і суддів українських. Так само", - наголосив він.

Яценюк додав, що "на сьогодні жодного рішення про перевибори в юридичній площині не існує".

Він відзначив, що ні Верховна рада, ні ЦВК не приймали жодного законного рішення, "тому мова про перевибори не стоїть".

"Ми не готові підтримувати рішення, де у нас вкрали перемогу, ми готові підтримати одне рішення – ЦВК не може усуватись від перерахунку голосів", - наголосив він.

Яценюк додав, що члени ЦВК мали приступити до перерахунку голосів ще 5 днів тому: "Це їхній конституційний обов’язок". 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування