Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ірина Луценко скаржиться, що її не пускають до чоловіка

П'ятниця, 9 листопада 2012, 16:25

Захисника та дружину ув’язненого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не допускають на територію Менської ВК №91 для побачення та термінової передачі юридичних документів.

Про це заявила Ірина Луценко, повідомляє сайт "Народної самооборони".

"Мені відмовляють у зустрічі із чоловіком, мотивуючи це відсутністю заяви з боку Луценка про таке побачення. Але адміністрація колонії сьогодні раптом забула, що я знаходжуся у статусі захисника із кола близьких осіб, тому відповідно до ст. 48 Кримінально-процесуального кодексу кількість побачень і їх тривалість не обмежується", - заявила Луценко.

Вона наголосила, що в даному випадку адміністрація Менської колонії перешкоджає їй як захиснику ефективно виконувати функції захисника.

Луценко додала, що їй не вперше не дозволяють побачитися з чоловіком.

"Як захисник я заявляю про порушення моїх прав на виконання моїх функцій та про порушення прав мого підзахисного Юрія Луценка на захист та телефонне право", - заявила Луценко.

Вона також додала, що "такі дії керівництва Менської ВК №91 будуть обов’язково оскаржені в українських судах. А потім – і в Європейському суді з прав людини".

"Усі причетні до порушення моїх прав та прав Юрія Луценка понесуть відповідне кримінальне покарання. Я вже формую свій аналог "списку Магнітського" – список Луценка. І він постійно розширюється ", - наголосила Луценко.

Окрім того, вона повідомила, що на даний час у колонії перебуває великий натовп відвідувачів із родичів та близьких засуджених, які з четвертої ранку намагаються оформити передачі своїм рідним.

"На оформлення однієї передачі йде 2-4 години. На прийомі передач стоїть лише одна жінка, яка не справляється із своїми функціями вчасно через завантаженість. Керівництво колонії жодним чином не регулює цей процес, створюючи тяганину та викликаючи обурення у відвідувачів", - зазначила Луценко.

Тим часом в Пенітенціарній службі заявили, що Ірина Луценко о 13:30 годині прибула до Менської колонії, і її висловлювання про заборону провести побачення із засудженим не відповідають дійсності.

Керівництвом установи їй було роз’яснено, що згідно з діючою нормативно-правовою базою побачення засуджених зі своїми адвокатами та захисниками надається у неробочий для засуджених час.

"У зв’язку з цим, Луценко було рекомендовано зачекати та розпочати побачення о16:00. На що вона не погодилась та від’їхала з установи. Зі слів чергового співробітника установи, який проводив бесіду з Луценко, стало відомо, що мотивувала вона відмову чекати тим, що може спізнитися на концерт Валерія Меладзе", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Окремо керівництво колонії інформує, що жодного затягування чи зволікань при оформленні передач засудженим в установі немає – все здійснюється в межах вимог відомчої нормативно-правової бази, "натовпу відвідувачів" немає, нарікань з цих питань від відвідувачів до керівництва установи не надходить.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...