ЯЦЕНЮК ХОЧЕ, ЩОБ ОПОЗИЦІЯ ВІДМОВИЛАСЯ ВІД МАНДАТІВ

П'ятниця, 9 листопада 2012, 15:37

Арсеній Яценюк ініціює консультації з опозиційними силами щодо відмови від мандатів і проведення дострокових парламентських і президентських виборів.

Про це він заявив після оголошення чергової відмови Київського апеляційного адмінсуду щодо оскарження постанови ЦВК про неможливість встановлення результатів виборів.

"Що може зараз радикально змінити ситуацію це політичне рішення. Я після даного рішення суду ініціюю консультації з нашою майбутньою фракцією у Верховній Раді та з нашими партнерами по опозиції – це Свобода і УДАР, щодо відмови від мандатів і дострокових парламентських і президентських виборів", - заявив він.

"Тому що те, що сьогодні відбувається означає тільки одне, в країні немає Конституції, гаранта Конституції, в країні немає законів і чесного справедливого суду, в країні немає Центральної виборчої комісії і права українців обирати і бути обраними", - підкреслив він.

"Ну що ж, тоді я думаю, буде доцільно розпочати такі консультації", - зазначив він.

Яценюк також додав, що "фактично всі рішення, які оголошував Київський апеляційний адміністративний суд по всім справам щодо визнання рішень ЦВК незаконними і щодо зобов’язання ЦВК провести підрахунок голосів самостійно і оприлюднити результати такого підрахунку і визнати переможцями кандидатів від опозиції, пишеться під копірку однакового змісту".

"І зрозуміло, що суд не збирається враховувати жодних юридичних обставин", - зазначив він.

Як відомо, у четвер цей суд відмовився зобов'язати ЦВК встановити по дільничним протоколам результати виборів в окрузі №194 (Черкаська область).

У п’ятницю суд також відмовив у задоволенні позову Батьківщини про визнання протиправною та скасування постанови ОВК 94 про визнання недійсним голосування на 27 дільницях та позову кандидата у депутати від "Батьківщини" Аркадія Корнацького до ЦВК про неможливість встановлення результатів виборів на ОВК 132 у Первомайську.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування