Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко: перед внесенням прем’єра треба було сформувати більшість

Понеділок, 10 грудня 2012, 10:20

Відповідальна і демократична влада спочатку мусила б створити парламентську більшість, а потім пропонувати кандидатуру прем’єр-міністра.

Таку думку висловив віце-спікер у Раді 6 скликання Микола Томенко у неділю в ефірі каналу ТВі, коментуючи відповідне подання президента, повідомляє прес-служба Томенка.

"На яких програмних принципах працюватиме старий-новий прем’єр-міністр? Хто буде його підтримувати у парламенті? На ці та інші питання відповіді не існує", - наголосив політик.

Оцінюючи шанси Миколи Азарова отримати підтримку нового парламенту та говорячи про мету і логіку цього подання, Томенко назвав можливими, як мінімум, два сценарії розвитку подій.

"Перший сценарій: Азаров стає прем’єр-міністром за умови, якщо вдасться домовитися з комуністами, оскільки на сьогоднішній день, за нашою інформацією, Партія регіонів максимально змогла зібрати 220 голосів. А отже без комуністів немає можливості проголосувати", - сказав Томенко.

Другим сценарієм політик назвав винесення кандидатури Азарова, яка не набере потрібної кількості голосів і таким чином Віктор Янукович продемонструє, що він поважає так звану стару гвардію Партії регіонів і на їхнє прохання вніс Азарова, але той не зміг набрати 226 голосів. Після цього, переконаний Томенко, швидше за все буде запропонована так звана "сімейна" кандидатура і відбудеться оновлення уряду.

Томенко також додав, що в разі, якщо Азаров набере 226 голосів, то на перехідний зимовий період першим віце-прем’єром стане Сергій Арбузов. Також, переконаний політик, в Кабінеті міністрів з’являться нові члени уряду, які за реальним впливом прийняття рішень будуть мати набагато більше повноважень, ніж Азаров і так звана стара гвардія.

Томенко висловив думку, що створення "широкої коаліції" за умови не підтримки кандидатури Азарова зараз неможливе.

Натомість, зазначив політик, враховуючи те, що деякі політологи, які одночасно є лідерами "Єдиного центру" та інші експерти, наближені до Петра Порошенка, говорять про готовність політикуму до "широкої коаліції", то можна спрогнозувати, що і в парламенті, і в уряді можуть з’явитися представники Порошенка, Віктора Балоги чи Наталі Королевської.

"Але цілком зрозуміло, що в цьому випадку мова йде про так звану "квазі широку коаліцію", бо в цьому об’єднанні не будуть представлені ті політичні сили, за які проголосували більше половини українців – "Батьківщина", "Удар" чи "Свобода", - сказав Томенко.

Як повідомлялося, у неділю президент Віктор Янукович вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру Азарова на посаду прем’єр-міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: