Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США запевняють, що "чорного списку" українців поки не пишуть

Середа, 12 грудня 2012, 20:31

Сполучені Штати Америки не мають "чорного списку" українських урядовців.

Про це повідомила на брифінгу у Вашингтоні речниця Держдепартаменту США Вікторія Нуланд, яку цитує "Радіо "Свобода".

Вона підтвердила, що анулювали в’їзну візу першого заступника генпрокурора України Рената Кузьміна. При цьому уточнила, що візу саме скасували, а не відмовили у її видачі.

За її словами, США не коментують подібних питань, але після того, як сам Кузьмін повідомив про це, то можуть підтвердити інформацію.

Нуланд також заявила, що США не мають "чорного списку" українських урядовців, а кожен претендент на візу має відповідати вимогам американського законодавства.

Вона додала, що візові санкції стосовно представників України можливі, але зараз не розглядаються.

Коментуючи відносини з Україною, Нуланд наголосила, що США за допомогою дипломатичного впливу намагаються змінити курс українського керівництва, а саме "зупинити політичні переслідування, відпустити екс-прем’єра Юлію Тимошенко і краще захищати демократичну репутацію України".

Як відомо, у понеділок Генпрокуратура оприлюднила на своєму сайті листа Рената Кузьміна до президента США Барака Обами про те, що у жовтні посол США в Україні повідомив його про анулювання багаторазової п’ятирічної візи до США.

При цьому Кузьмін заявив, що причини цього йому не пояснили. Того ж дня посол США у Києві Джон Теффт запевнив, що Кузьмін знає цю причину.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...