Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віце-спікер від "Свободи" обіцяє і далі діяти на межі фолу

П'ятниця, 14 грудня 2012, 10:19

Віце-спікер Руслан Кошулинський обіцяє, що фракція "Свободи" і надалі відповідно реагуватимуть на порушення владою регламенту.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді".

"За ці два дні я побачив, що навіть маленькою фракцією у 37 осіб можна поламати конструкцію, яка вибудовувалась протягом минулої каденції", - сказав віце-спікер.

На зауваження, що вони це роблять в основному фізичною силою, Кошулинський сказав: "На жаль, але будь-які закостеніння, будь-яку звичку найважче ламати. Будь-який чиновник не рухатиметься в кріслі, якщо його не мулятиме в одному місці. Є дві речі, яких боїться чиновник – люди на вулиці і ЗМІ".

"Свобода" їм сьогодні показала – хочете робити в такий спосіб, ми плакатися по кулуарах не будемо і не розказуватимемо, що нічого не можемо. Раз ми сюди прийшли, то ми використаємо всі інструменти, які дозволені нам у відповідності до чинного законодавства. Ми будемо грати на межі фолу, бо ви (влада) ж граєте за межами правил", - зазначив Кошулинський.

"Вони діють за правилом "моя сила - що хочу, те і роблю". Це ми відчули на підготовчій групі. …Але я їм сказав, що принцип сили, яким вони користуються, має й зворотній бік монети", - сказав віце-спікер.

Кошулинський заявив, що для них принципове питання – персональне голосування, а не комітети і посади.

На запитання, чому вони тоді не дотисли питання про персональне голосування, і дали обрати спікера і прем’єра, Кошулинський: "Не можна за один день все змінити. Але поступ є хороший. Ви бачите, що навіть тушці не дали проголосувати. Вже не було грання на фортепіано, хоча спроби були. Тобто якісь мінікроки дають результат".

Водночас він визнав, що "і надалі у влади і далі будуть такі рецидиви ,і для опозиції важливо зробити таку розстановку сил, щоб і надалі це контролювати".

Кошулинський також сказав, що вони вимагатимуть ухвалити закон про опозицію.

На питання про співпрацю в рамках опозиції, Кошулинський сказав, що вони знаходяться в "комфортних паритетних взаєминах".

Повне інтерв'ю Кошулинського читайте в понеділок

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування