Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Банковій відмовилися повідомити, що читає Янукович, бо це може зашкодити

Понеділок, 17 грудня 2012, 19:59

В адміністрації президента відмовилися надати копію моніторингу преси, яку готують для президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє у своєму блозі на "Українській правді" журналіст Сергій Лещенко.

"Попросив моніторинг за конкретні дати - 21, 22 та 23 жовтня 2012 року - тому що в ці дні у найвпливовішій німецькій газета "Франкфуртер Альгемайне" на цілу шпальту вийшла стаття під красномовною назвою "Сім"я", що стосується клану Януковича, проілюстрована зображенням гаранта у образі дона Корлеоне. Хотілося дізнатися, чи Янукович хоча би в курсі, яка у нього зараз репутація на Заході", - зазначає автор.

"Банкова відмовилася надати моніторинг новин, який готується для Януковича, з поясненням, що ця інформація не підлягає розголошенню та є службовою, тому що громадяни раптом можуть дізнатися, з яких джерел інформований президент – і це поставить під загрозу нацбезпеку", - вказує Лещенко.

Тут же адміністрація стверджує, що "випуски моніторингів ЗМІ, які отримує президент, складаються з загальнодоступних повідомлень".

"...Структура випуску моніторингу ЗМІ містить інформацію про джерела інформування президента та поточну тематику, яка перебуває в сфері уваги глави держави під час прийняття ним рішень щодо реалізації своїх конституційних повноважень", - йдеться в відповіді на запит.

"Розголошення такої інформації може завдати шкоди низці легітимних інтересів, таких, як: національна безпека, оборона та міжнародні відносини; дисциплінарні розслідування; перевірки, контроль та нагляд з боку органів публічної влади; економічні інтереси тощо", - цитує відповідь АП журналіст.

"Можлива шкода переважатиме суспільний інтерес в отриманні інформації про зміст та структуру моніторингів ЗМІ, які виробляються для інформування президента України", – пише Банкова у своїй відмові.

АП повідомляє, що "моніторинг повідомлень ЗМІ для інформування президента України виготовляється Відділом моніторингу та аналітики Управління з питань комунікацій адміністрації президента України".

"Випуски моніторингу ЗМІ, який передається для ознайомлення главі держави, виготовляються в одному екземплярі. Архівування та зберігання випусків моніторингу ЗМІ не передбачено. Після ознайомлення з випуском, він підлягає знищенню", – попереджає адміністрація.

Як відомо, раніше адміністрація президента відмовилася повідомити, що Янукович робив протягом десяти днів, коли він зник з інформаційного простору, пояснюючи це міркуваннями безпеки – хоча запит було подано через місяць після згаданих подій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
19:22
Apple представила оновлені iPad Air з абсолютно новою 13-дюймовою моделлю
19:14
Уряд підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ
19:14
Прем’єр Вірменії розповів, чому не поїхав на "інавгурацію" Путіна
19:10
Як студентам-чоловікам виїхати за кордон на навчання: інструкція від Кабміну
19:03
Аграрії можуть отримати компенсацію за купівлю сільгосптехніки вже у 64 українських виробників
18:54
Bloomberg: Президент Литви закликав до покращення відносин з Китаєм
18:45
велоспортМілан здобув неймовірну перемогу в спринті на 4 етапі Джиро д’Італія-2024
18:40
ЗМІ: В Україні зупинили розгляд майже 11 тисяч кримінальних справ через мобілізацію обвинувачених
18:37
Фонд гарантування у квітні продав активи збанкрутілих банків на 260 мільйонів
18:33
фотоСША, Британія та Австрія ввели санкції проти лідера російської хакерської групи LockBit
Усі новини...
Реклама: