ВІЗИТ ЯНУКОВИЧА В РОСІЮ ПЕРЕНЕСЕНО

Вівторок, 18 грудня 2012, 09:47

Робочий візит Президента України Віктора Януковича до Російської Федерації перенесено.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Темами зустрічі президентів України і Росії визначені актуальні питання українсько-російського співробітництва, насамперед в енергетичній і торгово-економічній сферах. Зокрема - вироблення взаємоприйнятого механізму взаємодії України з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану", - сказано в повідомленні.

"Для успішної реалізації цих домовленостей необхідні додаткові консультації на експертному рівні. У зв'язку з цим сторони домовилися про перенесення строків візиту", - додали в прес-службі.

Інтерфакс із посиланням на джерело зазначає, що причиною перенесення може бути те, що Україна намагається "частково" приєднатися до норм Митного союзу, що не передбачено статутом союзу.

"Каменем спотикання в цьому процесі стало бажання України знайти таку формулу приєднання до окремих положень статуту ТС, яка б не суперечила положенням вже парафованої й готової до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, включаючи частини про створення зони вільної торгівлі", - сказав співрозмовник.

За його словами, по суті Київ шукає можливість захистити економічні інтереси в діалозі з Москвою, не давши Росії можливість заблокувати євроінтеграцію України. "Тому ставки дуже високі, і ніхто не хоче із цим поспішати", - підкреслив співрозмовник.

Він також додав, що умови, які запропонувала російська сторона по приєднанню Києва до загального механізму Митного союзу, українську сторону не цілком улаштували, тому їй потрібно додатковий час для вивчення цього питання й ретельного обговорення його на експертному рівні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News