Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Індонезії затримано українця, який вимагав свободи Папуа - ЗМІ

Неділя, 2 грудня 2012, 12:35

Турист з України Артем Шапіренко був затриманий в суботу в Індонезії в ході релігійної служби, присвяченої 51-й річниці утворення сепаратистської організації "Рух за вільне Папуа".

Як повідомляє "РИА Новости. Украина" з посиланням на сінгапурську газету Straits Times, українець був затриманий в місті Манокварі в провінції Західне Папуа.

За повідомленнями очевидців, 36-річний турист викрикував по-індонезійськи: "Свободу Папуа!", коли поліцейські садили його в автомобіль.

"Зазначена особа зловмисно скористалося отриманою (туристичною) візою (термін дії якої закінчився ще в липні цього року), затримавшись на зайві чотири місяці. Крім того, Артем не повідомляв про своє місцезнаходження в поліцію", - заявив в неділю новинному інтернет-порталу Detik.com голова відділу зі зв'язків з громадськістю поліції Манокварі І Геде Сумерта.

За словами поліцейського, затриманий для дачі пояснень Шапіренко пояснив свою присутність на акції сепаратистів журналістською діяльністю, однак не зміг пред'явити документи, що підтверджують його право працювати в Індонезії в якості журналіста.

"Посольство України займається перевіркою цієї інформації, оскільки ніяких офіційних повідомлень індонезійської сторони про затримання громадянина України ми поки не отримали", - заявив РИА Новости секретар з консульських питань диппредставництва України Петро Сухомейло.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: