Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Політичні" слова Куликова вирізали з трансляції "Телетріумфу"

Неділя, 2 грудня 2012, 18:47

З телеверсії церемонії нагородження лауреатів національної премії "Телетріумф" прибрали промову одного з лауреатів - ведучого ток-шоу "Свобода слова" на ICTV Андрія Куликова.

Як повідомляє "Телекритика", у скороченій версії церемонії на каналі "Україна" в ефір вийшли тільки слова подяки продюсера "Свободи слова" Михайла Павлова.

Статуетки вручали люди, одягнені у монокольорові костюми. Під час церемонії Куликов звернувся до присутніх із такими словами: "Тут на сцені є люди, пофарбовані в синє, червоне і зелене. Кудись зник помаранчевий колір, немає малинового. Для нас усіх це має бути пересторогою, ми не повинні допускати, щоб у нас зникали кольори. Ми не повинні допустити, щоби з нашого телебачення зникали мови, ми не повинні допустити, щоби з нашої спільноти зникали колеги. У нашій програмі працюють люди різних кольорів, я маю на увазі, люди різних політичних переконань, і може тому вона виходить такою, як вона є".

Відповідаючи на запитання, як він оцінює такі дії організаторів трансляції і чи вважає їх виявом цензури, Куликов сказав, що відповідь на це питання можуть дати люди, які робили цю "купюру" у телеверсії.

"З того, що відомо мені, ця промова була дещо в інакшому ключі, ніж більшість із тих, які лунали на "Телетріумфі". Можливо, організатори подумали, що вона про надто загальні речі, а не про "Телетріумф", - припустив ведучий.

"Мені було прикро, що її не виявилося в тому варіанті, який показали по телевізору. І тому, що це моя промова, і тому, що мені здалося, що я сказав про важливе. Зрештою, те, що сталося, є підтвердженням моєї тези про те, що з програми найлегше забрати ведучого. Або, в даному разі, слова ведучого", - додав він.

Як зазначив у коментарях "Телекритиці" начальник відділу корпоративних комунікацій телеканалу "Україна" Сергій Товстенко-Забелін, під час монтажу церемонії ключовими були "темпоритм і певна художня цілісність" продукту.

Якщо у тій чи іншій номінації на сцену піднімався не лише лауреат, а й його колеги, в ефір йшли слова одного із нагороджуваних, зазначив Товстенко-Забелін.

Ток-шоу "Свобода слова" було відзначено "Телетріумфом" у номінації "Політичне ток-шоу". На перемогу у ній претендувалитакож "РесПубліка з Анною Безулик" (5 канал) та "Шустер live" ("Савік Шустер студія", Перший національний).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування