Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін поки не називає замовників вбивства Гонгадзе

Субота, 22 грудня 2012, 01:02

Справа про замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе розслідується.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в ефірі "Шустер Live".

"У відношенні Леоніда Кучми мною було порушено кримінальну справу. Постанову про порушення цієї кримінальної справи підписав я. І слідча група було готова пред'явити обвинувачення президенту Кучмі в цьому злочині, але суд районний, потім апеляційний, а потім і вищий спеціалізований суд, прийняли рішення про скасування постанови про порушення справи", - нагадав він.

Кузьмін уточнив, що справу було закрито, але "це не означає, що слідчий прокуратури не міг порушити кримінальну справу стосовно Кучми повторно, за нових підставах і недопрацьованих старих підставах, і не знайшовши додаткові аргументи".

Він нагадав, що кримінальну справу стосовно замовників убивства Гонгадзе зареєстровано в Єдиному реєстрі кримінальних справ і "по ній розпочато розслідування".

"Ми почали розслідування щодо встановлення замовника цього вбивства. Хто потрапить в категорію замовників, я не сказав", - зазначив він, додавши, що підставою для закриття справи стосовно Кучми було невизнання доказами плівок Миколи Мельниченка.

При цьому Кузьмін уточнив, що в інших країнах якщо держава отримала такі плівки у власне користування законно, то ці записи є доказами. Як приклад він навів рішення Європейського суду з прав людини за позовом громадянина Швейцарії Шенка, який звинувачував державу в порушенні його прав.

"Європейський суд сказав, що якщо на чашу терезів стає захист життя, здоров'я та безпеки суспільства, а на іншу - конфіденційність переговорів приватних осіб, то ці шальки терезів природно переважують на користь першої", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: