Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Єгиптяни проголосували за нову конституцію

Неділя, 23 грудня 2012, 09:25

Близько 64% ​​учасників минулого в Єгипті референдуму за новою конституцією країни висловилися за ухвалення основного закону.

Як передає Інтерфакс, про це повідомило в неділю державне єгипетське телебачення.

"За попередніми підрахунками, за підсумками другого раунду референдуму, що пройшов у суботу, за конституцію проголосував 71% учасників, загальний результат (двох раундів) - "за" - 63,8%", - йдеться в повідомленні.

Представник основної опозиційної партії Єгипту - "Фронту національного порятунку" - визнав, що більшість учасників референдуму проголосували за прийняття конституції. Він, однак, поскаржився на те, що ісламісти керують країною, а отже, контролювали вибори, тому результат, на його думку, був "очікуваним".

Другий етап загальнонаціонального референдуму пройшов у Єгипті минулої суботи. Раніше проект конституції викликав запеклі зіткнення між прихильниками президента Мухаммеда Мурсі, якого підтримує ісламістська партія "Брати-мусульмани", і опозицією.

Опозиціонери вважають, що проект конституції, який готували тільки прихильники Мурсі, дозволяє президенту узурпувати владу і є, тим самим, зрадою цілей єгипетської революції, яка переслідувала широкий розвиток в країні демократії.

Останній спалах насильства трапився напередодні другого етапу референдуму в п'ятницю в другому за чисельністю єгипетському місті Олександрії, де в результаті зіткнень між прихильниками і супротивниками влади постраждали 62 людини.

Разом з тим, в суботу про свою відставку оголосив віце-президент Єгипту Махмуд Мекки. Проектом конституції пост віце-президента не передбачений.

Перший етап референдуму відбувся 15 грудня, коли проголосували великі міста країни. Тоді за прийняття конституції віддали голоси 57% виборців, проти - 43% учасників референдуму.

Його остаточні підсумки повинні бути оприлюднені протягом трьох днів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування