Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обвинувачуваного в замаху на Путіна судитиме колегія

Понеділок, 24 грудня 2012, 13:18

Справу у відношенні головного обвинувачуваного в організації замаху на президента Росії Володимира Путіна Адам Осмаєва буде розглядати колегія суддів.

Таке рішення ухвалив Приморський суд Одеси в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, суд задовольнив клопотання самого обвинувачуваного, який виступив із таким проханням у зв'язку з тим, що міра покарання за статтями кримінальної справи, за якими його обвинувачують, передбачається понад 10 років тюремного ув'язнення.

У зв’язку з ухваленим рішенням суд оголосив перерву в засіданні до 17 січня для формування колегії професійних суддів.

Між тим, адвокат Осмаєва Ольга Черток заявила, що її підзахисний звернеться до Європейського суду з прав людини зі скаргою на обмеження його прав на захист.

Як повідомила вона "Інтерфаксу" у понеділок, зараз скарга готується.

При цьому Черток зазначила, що поки не можна говорити про повну неможливість реалізації цього права.

"Із трьох моїх заяв про побачення задоволена була лише одна. Мені вдалося зустрітися з підзахисним у п'ятницю (за два дні до судового засідання), побачення тривало 1,5 години", - сказала вона.

Як відомо, у Європейському суді з прав людини уже є одна скарга від Осмаєва – на незаконність його екстрадиції до Російської Федерації.

4 лютого в Одесі в ході спецоперації були затримані ймовірні злочинці, які були в міжнародному розшуку. Ці особи підозрюються у вчиненні вибуху в Одесі 4 січня 2012 року. Під час вибуху загинув 26-річний громадянин РФ Руслан Мадаєв і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану Ілля П’янзін.

Генпрокуратура України направила кримінальну справу, порушену раніше органами МВС за ст. 263 КК України ("незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами"), у слідчий відділ УСБУ Одеської області.

На місці пожежі були знайдені елементи саморобних підривних пристроїв. П’янзін був затриманий і почав активно співпрацювати зі слідством, повідомивши, що лідером їхньої групи був Осмаєв (його затримали в Одесі в лютому).

27 лютого в СБУ підтвердили інформацію про те, що російські й українські спецслужби запобігли планам терористів, затриманих в Одесі, які готували замах на тоді ще прем'єра РФ Путіна після президентських виборів у Росії.

ГПУ отримала запит від Генпрокуратури РФ про видачу Осмаєва.

У березні 2011 року свідчення підозрюваних дозволили порушити у відношенні затриманих справу за ознаками злочину, передбаченими ст. 258-3 КК України ("створення терористичної організації"), ст. 14, ст. 258 КК України ("підготовка теракту").

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування