Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зрозумів, що треба краще контролювати розтрати

Понеділок, 24 грудня 2012, 16:39

Протягом двох місяців уряд має підготувати плани структурної перебудови економіки на 2013 рік.

Про це президент Віктор Янукович сказав під час зустрічі з членами новопризначеного Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба президента.

"Ми повинні в найкоротші терміни – я вважаю, це рішення прийме уряд на чолі з прем’єр-міністром – відпрацювати відповідні програмні заходи. Що ми будемо робити, на що ми повинні націлити реалізацію структурної перебудови економіки. По термінах, я просив би, щоб ми найближчим часом це почули", - сказав президент.

Він наголосив, що розвиток внутрішнього ринку, фокусування зусиль на кредитуванні вітчизняної промисловості, бізнесу, максимальна участь національного капіталу в цьому процесі – інструменти, які зараз необхідні для захисту й активізації економіки України.

"Результати практичної праці, практичного виконання попередніх планів свідчать, що необхідно значно посилити контроль над використанням усіх наявних ресурсів, особливо бюджетних коштів", - констатував президент.

Він підкреслив, що очікує від контролюючих органів ефективної роботи.

У наступному році слід ретельно проаналізувати недоліки, які були у 2012 році, - і врахувати це при подальшому плануванні, наголосив Янукович.

"Я буду просити вас, персонально кожного, дуже відповідально підійти до цієї роботи - створення таких планів на наступний рік", - сказав він.

Глава держави наголосив на необхідності подальшого реформування: "Ми повинні рухатися далі. Багато зроблено позитивного – це треба нарощувати й продовжувати".

"Кожен у своєму напрямку повинен працювати з громадськими організаціями, з об’єднаннями громадян, виїжджати в регіони, на місця, проводити роз’яснювальну роботу", - додав Янукович.

Президент також сказав, що розвиток реального сектору національної економіки та розбудова внутрішнього ринку залишаться серед пріоритетів влади у 2013 році.

Важливим Янукович назвав важливим продовження політики дерегуляції, насамперед - скорочення витрат бізнесу.

"В умовах жорстких бюджетних обмежень має відбуватися вдосконалення організації соціальної сфери, посилення цільового характеру соціальних видатків. Має бути продовжена бюджетна реформа, яка пов’язана з Пенсійним фондом", - сказав президент.

"Ми розраховуємо на поглиблену співпрацю з міжнародними фінансовими установами - МВФ та Світовим банком, на позитивний хід переговорів зі Світовою організацією торгівлі щодо внесених пропозицій стосовно врахування наших національних інтересів у сфері міжнародної торгівлі", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: