Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ЯНУКОВИЧ ВІДПРАВИВ У ВІДСТАВКУ АЗАРОВА І ЙОГО КАБІНЕТ

Понеділок, 3 грудня 2012, 10:36

Президент Віктор Янукович підписав указ про відставку прем'єра та Кабінету міністрів.

Президент прийняв відставку Азарова, задовольнивши його заяву у зв'язку з обранням до Верховної Ради.

"Керуючись статтею 115 Конституції України та відповідно до пункту 9 частини першої статті 106 Конституції України постановляю прийняти відставку прем'єра Азарова Миколи Яновича, що має наслідком відставку всього складу Кабінету Міністрів України", - сказано в указі.

Документом Янукович також доручив Кабінету міністрів продовжувати виконувати свої повноваження до початку роботи новосформованого уряду.

Таким чином, усі чинні члени уряду продовжують працювати на своїх посадах і здійснювати покладені на них повноваження до звільнення в установленому Конституцією порядку.

Крім того, окремими указами Янукович звільнив віце-прем'єрів Бориса Колеснікова та Сергія Тігіпка, голів Міносвіти Дмитра Табачника, Мінюста – Олександра Лавриновича, Мінекономіки - Петра Порошенка, Міністра ЖКГ – Анатолія Близнюка та голови МНС Віктора Балоги у зв'язку з обранням депутатами ВР. 

За чинним законодавством, призначення прем'єра здійснюється президентом за згодою більш ніж половини від конституційного складу Верховної Ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування