Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко просив Меркель відмежувати Україну від Януковича

Вівторок, 4 грудня 2012, 18:29

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко запевнив канцлера Німеччини Ангелу Меркель, що опозиційні сили у парламенті хочуть повернути Україну на європейський шлях розвитку.

Про це йшлося у їх розмові під час зустрічі на XXV з’їзді ХДС у Ганновері, повідомляє прес-служба "Удару".

Кличко зауважив, що зараз європейській спільноті вкрай необхідно розмежувати ставлення до України і до режиму Януковича.

"Угода про асоціацію України з ЄС є по суті програмою реформування ключових сфер життя України. Тому її підписання було б корисним", - уточнив він.

"В цьому випадку і українська опозиція, і друзі України в Європі отримали б додаткові важелі впливу на українську владу. Ми могли би разом вимагати від неї виконання дій, передбачених угодою і отримувати конкретні переваги від асоціації", - зазначив лідер "Удар".

Меркель заявила, що Європа очікує від України кроків, які наблизять її до європейської спільноти. Політик наголосила: демократичні принципи, верховенство права, реформування судової системи - всього цього ще бракує Україні.

"Німеччина прагне бачити Україну в європейській сім’ї і сподівається, що українська влада виконає свої обіцянки, і підписання Угоди про асоціацію з ЄС для України стане реальністю", - сказала Меркель.

Кличко також привітав Меркель з переобранням лідером партії ХДС. Меркель отримала найвищу за всі роки підтримку з боку партійців - майже 98%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...