Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: Янукович знову дав привід для імпічменту

Середа, 5 грудня 2012, 17:59

Президент Віктор Янукович вкотре зібрався продати Україну Митному союзу.

Таку думку озвучив глава ради об’єднаної опозиції "Батьківщини" Арсеній Яценюк, коментуючи заяву Януковича щодо того, що Україна повинна приєднатися до деяких положень Митного союзу.

"Курс на європейську інтеграцію визначений законом про основи внутрішньої і зовнішньої політики України, й цей курс не підлягає дискусії", - підкреслив Яценюк.

"Європейський союз і Митний союз - це взаємовиключні поняття, це різні цінності, різні цілі й кардинально різні шляхи розвитку України", - наголосив він.

Опозиція, заявив Яценюк, жорстко виступає за європейську інтеграцію України, за підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом включно із зоною вільної торгівлі, за безвізовий режим між Україною та ЄС для вільного в’їзду українських громадян до країн Євросоюзу.

"На шляху до підписання з ЄС Угода про асоціацію стоїть питання правової реформи та припинення політичних переслідувань Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Але ці питання можливо вирішити", - додав політик.

"Щодо співробітництва з нашими російським партнерами, то Україні потрібна повноцінна і взаємовигідна зона вільної торгівлі з Росією та країнами СНД, а не угода про зону торгівельної війни, яку підписав прем’єр Азаров", - зазначив він.

"Вступ України до Митного союзу суперечить Конституції і законам України. Ця ініціатива Януковича є ще однією підставою для імпічменту цього президента", - заявив Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...