Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президентам з СНД довелося чекати, поки Путін і Янукович наговоряться

Четвер, 6 грудня 2012, 08:25

Президент Росії Володимир Путін разом із президентами України й Казахстану демонстративно усамітнився для розмови про газовий транзит в Україну.

Цим Путін викликав незадоволення інших учасників саміту, пише газета Комерсант-Україна.

Після засідання у вузькому складі делегація лідерів перемістилася у зал, де мало відбутися розширене засідання. Замикали строй Володимир Путін і Віктор Янукович, який, запекло жестикулюючи, щось доводив Володимирові Путіну. 

"Ніхто не знає, що саме, а припускати можна до посиніння",— пізніше пояснив співрозмовник в російській делегації. 

Українські переговірники виявилися більш інформованими. За словами одного з них, Віктор Янукович поділився з ними тим, що обговорював з російським колегою проблему газового транзиту.

Мова йшла не про українські труби, а про російські, тобто про транзит туркменського газу через Казахстан і Росію в Україну. 

За кілька хвилин до Віктора Януковича й Володимира Путіна приєднався президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, і розмова прийняла жвавіший і навіть бурхливий характер, відзначає автор.

Це тривало хвилин шість-сім, і всі інші лідери СНД так і стояли, чекаючи на трьох колег біля входу до зали. 

Нарешті президент Туркменії не витримав, підійшов до трійки й показав на нудьгуючих колег. За кілька хвилин засідання в розширеному складі почалося. 

Пізніше українським журналістам Янукович підтвердив, що розмова йшла й про газ теж: "Всі ці питання стоять на порядку денному, вони не стоять на місці. Безумовно, ми обговорювали й ці питання, є перспектива вирішення цих проблем, потрібно працювати". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування