Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк про бюджет: З українців додатково стягнуть мільярд гривень

Четвер, 6 грудня 2012, 09:56

Опозиція називає ухвалений парламентом Держбюджет на 2013 рік "бюджетом бідності" і вважає його "несправедливим, непрофесійним і неефективним".

"Це перший бюджет за останні 5 років, який передбачає зменшення доходів державного бюджету на 12,5 мільярдів гривень, а при цьому зменшуються доходи держбюджету і збільшується валовий продукт", - заявив Арсеній Яценюк з трибуни парламенту перед голосуванням.

"Зрозуміло, що в регіоналів з арифметикою, яка стосується держави, погано. Але добре з тією арифметикою, яка стосується їхньої власної кишені", - додав він.

Яценюк обурився, що дефіцит держбюджету на наступний рік зростає на 30% до рекордної цифри у 50 мільярдів гривень.

"Основний тягар по сплаті податків лягає на громадян України. Додатково з українців стягнуть 1 мільярд гривень. На противагу підприємствам, які належать Партії регіонів, які заплатять на 1,6 мільярдів податку на прибуток менше, ніж в тому році. При цьому середня зарплата і прожитковий мінімум зросли на 12 і 13 гривень", - сказав він.

Яценюк також зазначив, що цей бюджет збільшує витрати на МВС, СБУ і Генпрокуратуру загалом на 1,3 мільярди гривень.

"У цьому бюджеті закладається рекордна сума – 135 мільярдів гривень – на виплату зовнішніх боргів. А загальна сума зовнішнього боргу країни сягатиме 600 мільярдів гривень. Це 13 тисяч 112 гривень на одного українця!", - сказав він.

Крім того, в опозиції заявили, що проект Держбюджету був поданий з порушеннями.

Віце-спікер Микола Томенко назвав цей документ "бюджетом слуху", адже майже ніхто з депутатів не встиг з ним ознайомитися, його приймали "з голосу", без розгляду поправок. Бюджет був поданий до парламенту у понеділок ввечері. Документ налічує майже 400 сторінок.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування