YouTube закрив канал "Дорожнього контролю" через скарги "1+1"

Четвер, 6 грудня 2012, 20:56

Компанія Google закрила канал YouTube сайту "Дорожній контроль", де розміщувалися відеозаписи незаконних дій ДАІ зібраних за чотири роки.

Про це в четвер повідомляє "Дорожній контроль".

Журналісти зазначають, що дане рішення було прийнято з причини скарг телеканалу "1+1".

5 грудня "Дорожній контроль" отримав другу претензію від "1+1" про порушення авторського права. Суть двох претензій полягала в тому, що "ДК" на своєму каналі YouTube завантажив два сюжети з випуску новин ТСН.

Перший - сюжет про спецпідрозділ КОБРА від 02.11.2012, другий - про те як в Одесі підірвали джип начальника МРЕВ завантажений в листопаді 2010 року.

 

З дій каналу "1+1" стало зрозуміло, що вони вишукують завантажені відеосюжети ТСН, і пишуть скарги. Згідно з правилами youtube.com, канал користувача закривається, якщо на нього надійшло три такі скарги.

"Причому - автор скарги може навіть не доводити своє авторство на відео, трьох необґрунтованих скарг достатньо, щоб закрити будь-який канал будь-якого користувача", - вказують журналісти.

"Дорожній контроль" написав листа автору скарг - співробітнику каналу "1+1" на електронну пошту k.polivenok@1plus1.tv з проханням відкликати скарги. "ДК" отримав листа від Google про те, що "1+1" відкликав дві свої скарги. Але, разом з тим, канал "Дорожнього контролю" був все одно закритий.

 

У свою чергу в Google повідомили, що співробітник каналу "1+1" k.polivenok вранці 6 грудня направив третю скаргу на розміщення сюжету ТСН, про те як в 2010 році МВС затримала співробітників КОБРИ на викраденні транспортних засобів.

"Тому, YouTube автоматично заблокував канал "Дорожнього контролю". Реакції на те, що дві попередні скарги були відкликані - ніякої", - вказують журналісти.

 

"Таким чином, через те, що "Дорожній контроль" розмістив на своєму каналі три випуски новин ТСН, "1+1" це порахував страшним порушенням своїх авторських прав і звернувся зі скаргами, які призвели до закриття каналу "ДК", де розміщені сотні унікальних відеозаписів доступ до яких припинений", - відзначає сайт.

"Разом з тим, активісти "ДК" протягом останніх років неодноразово давали інтерв'ю каналу "1+1", який використовував наші відеозаписи у своїх сюжетах, не маючи на ці записи авторських прав", - уточнили в "Дорожньому контролі".

"Якщо найближчим часом YouTube не відновить канал "ДК", ми будемо подавати скарги на всі відеоролики "1+1", де використані хоч кілька кадрів матеріалів "ДК" і будемо наставити на закритті каналу "1+1" у YouTube", - пообіцяли журналісти.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування