Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет, де у "Регіонів" більшість, не підтримав звільнення Тимошенко

Четвер, 10 січня 2013, 19:53

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не підтримав законопроект про декриміналізацію ст. 364-365 КПК.

Про це повідомив депутат від Партії регіонів, заступник глави комітету Володимир Олійник, якого цитує прес-служба партії.

"Сьогодні Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не підтримав включення до порядку денного сесії законопроекту про декриміналізацію ст. 364-365 Кримінально-процесуального кодексу", - розповів він.

"Ми виходили з того, що є стаття 19 Конституції, де чітко прописано, що всі посадові особи повинні діяти на підставі закону, в рамках закону і спосіб, визначений законом", - зазначив політик.

За словами Олійника, у разі зняття кримінального переслідування за перевищення службових повноважень, чиновники будуть проявляти свавілля по відношенню до громадян.

"Тому цього категорично не можна робити", - переконаний він.

Також парламентарій додав, що суть ст. 364 КПК повністю збігається з нормами, які задекларовані в Конвенції ООН проти корупції.

"Тому прийняття закону про декриміналізацію буде шкодити інтересам держави", - зазначив Олійник.

"Більшість членів Комітету проголосували за те, щоб не підтримати законопроект про декриміналізацію. Представники опозиції знову імітують дії по звільненню Тимошенко, але фактично не бажають цього", - резюмував депутат.

Як відомо, комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності очолює депутат від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін. Більшість в комітеті належить Партії регіонів (8 депутатів).

У складі комітету також входять п'ять депутатів від "Батьківщини", по одному від "Удару", "Свободи" і КПУ, а також один позафракційний.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: