Німецькі лікарі Тимошенко заявили, що лікують її безкоштовно

П'ятниця, 11 січня 2013, 20:13

Керівництво берлінської клініки "Шаріте" заперечує оплату лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко українською стороною.

Про це пише німецьке видання Spiegel Online, посилаючись на інтерв'ю з главою правління клініки "Шаріте" професором Карлом Максом Айнхойплем (Karl Max Einhaeupl).

Він зазначив, що "ніякого договору про оплату лікування Тимошенко не було і ні вона, ні партія "Батьківщина" не платять за це лікування".

За його словами, в приватному порядку були оплачені лише витрати на відрядження. Крім того, як пише видання, поїздку німецьких лікарів до Києва для зустрічі з генпрокурором Віктором Пшонкою сплатив український уряд, а також інший візит здійснений за рахунок німецького уряду.

Відносно вартості лікування Тимошенко в 680 тисяч євро, оприлюдненої нібито в листуванні з дочкою пацієнтки Євгенією Тимошенко, Айнхойпль назвав це фальшивкою.

Як відомо, Печерський райсуд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

З 9 травня 2012 року проходить курс лікування в харківській лікарні залізничників. Лікування та реабілітація екс-прем'єра проводиться по рекомендаціях лікарів з берлінської клініки "Шаріте".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування