Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Киянка каже, що її сина роблять винним у ДТП з племінником міністра

Вівторок, 15 січня 2013, 14:08

Киянка Любомира Бурлачук заявляє, що її сина намагаються зробити винним у ДТП з племінником міністра Миколи Присяжнюка Романом Симоновим.

Про це вона розповіла "Українській правді".

ДТП сталося 20 жовтня, за тиждень до виборів, на перехресті вулиць Саксаганського і Тарасівської.

Автомобіль Арсена Бурлачука, Міцубісі Лансер, зіткнувся з автомобілем Мерседес-Бенц МЛ350. За кермом останнього, як виявилося, був 19-літній Роман Симонов, племінник міністра АПК Миколи Присяжнюка та син Вадима Симонова, заступника голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, начальника Головної Держінспекції по карантину рослин.

Бурлачука забрали з місця аварії зі струсом мозку і закритою черепно-мозковою травмою.

Але 26 жовтня слідчий МВС відмовило у порушенні кримінальної справи за фактом ДТП, а його винуватцем визначило Бурлачука.

Міліція опиралася на свідчення двох 13-річних хлопців, а також 4 свідків, яких Роману Симонову вдалося знайти через 4 дні після ДТП за оголошенням.

"Але ж все було навпаки. Це мій син їхав 50 кілометрів на годину на зелений. А Симонов – 110, і на червоний. Арсен їхав по відрізку Тарасівської, яка іде на підйом, він продовжував рух на зелений з вулиці Жилянська. Йому ніде було розігнатися до такої швидкості, тоді як Симонов їхав по прямій", – розповідає Любомира Бурлачук.

За три місяці вона зібрала відео з прилеглих банків, свідчення, а також зробила аналіз роботи світлофорів.

Відео взяте матір'ю в "Дельта банку" зафіксувало автомобіль Сімонова о 17:14:38, коли він зірвався з місця на зелений на перехресті з Володимирською.

"Симонов стартував з нуля, і щоб проїхати 209 метрів за 12 секунд (а ці 12 секунд чітко доводяться з відео обох банків), це значить, що на момент зіткнення у нього була швидкість біля 110 км на годину!! Це те, що я намагаюсь довести в суді! Крім того, його намір проїхати перехрестя на великій швидкості видно з відео Дельтабанку - із самого старту інші автомобілі залишаються далеко позаду", - розповіла Бурлачук.

Сам Симонов звинувачення відкидає, і каже, що скандал роздмухують, щоб не платити йому 320 тисяч компенсації за новий Мерседес.

21 січня справу слухатиме Апеляційний суд.

Водночас прокуратура Голосіївського району повернула справу МВС на дорозслідування, і 27 грудня 2012 року вона внесена до єдиного реєстру судових рішень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування