Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Співвласника "Козирної карти" хочуть екстрадіювати з хорватської в’язниці

Середа, 16 січня 2013, 11:23

Співвласник мережі ресторанів "Козирна карта" Андрій Задорожний уже півроку перебуває в хорватській в’язниці.

Українська сторона передала Хорватії документи для екстрадиції Задорожного, повідомили у МВС України агентству "Інтерфакс-Україна".

У міністерстві зазначили, що Задорожний був оголошений у розшук 6 липня 2012 року з ініціативи СБУ, а 29 липня його заарештували в Хорватії.

"Його підозрюють у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України). Українська сторона документи передала, але остаточне рішення про екстрадицію ще не прийняте", - повідомили у МВС.

Як пояснив газеті "Комерсант-Україна" колишній менеджер мережі "Козирна карта", проблеми в Задорожного почалися після того, як влада Києва зажадали ліквідації всіх київських дебаркадерів, більша частина яких належала цій мережі.

"У мережі близько десяти акціонерів, причому деякі з них не фігурують у жодному документі. Задорожний був такою собі сполучною ланкою між ними, а також публічною особою компанії. Саме на нього була оформлена більша частина кредитів, узятих для будівництва ресторанів на воді", - пояснює співрозмовник.

Коли дебаркадери опинилися під забороною, банки зажадали повернення кредитів, загальна сума яких оцінювалася в 75 млн грн. Після цього Задорожний вилучив значну суму з обігу компанії та зник, стверджує співрозмовник видання. 

Керівна компанія, яка належала Задорожному і володіла частками в деяких ресторанах мережі, була примусово ліквідована іншими акціонерами незабаром після зникнення бізнесмена.

"На сьогодні ресторани мережі об’єднує, по суті, тільки бренд. Юридично її не існує", - сказало джерело "Комерсанта".

Ліквідацією компанії акціонери убезпечили себе від потенційних спроб Задорожного повернути частку в бізнесі й від можливих рейдерських атак. "Оскільки єдиного бізнесу не існує, відбирати в них, по суті, нема чого", - зазначив співрозмовник газети.

Крім того, СБУ звинувачує Задорожного у фінансових махінаціях за участю "Родовід Банку". У 2007 році бізнесмен узяв кредит у розмірі $5,25 млн у банку під заставу власного ресторану "Дежа вю".

Як пізніше встановили в СБУ, у липні-листопаді 2009 року Задорожний підробив цілий пакет документів, завдяки яким ресторан вартістю 62,8 млн грн був виведений із застави, а замість нього банку були передані підроблені документи на земельні паї. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування