Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лутковська каже, що з умовами для лікування Тимошенко все добре

Вівторок, 22 січня 2013, 15:44

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська констатує забезпечення нормальних умов для лікування Юлії Тимошенко в лікарні "Укрзалізниці".

Про це вона повідомила на брифінгу, пишуть "Українські новини".

"Умови для лікування і отримання відповідної медичної допомоги забезпечені у повному обсязі", - сказала вона.

Зокрема, вона зазначила, що відеоспостереження за Тимошенко проводиться на законних підставах.

Всього в лікарні перебуває 9 камер, 3 з яких - у палаті. За словами Лутковської, жодна з цих камер не може торкнутися зону інтимної сфери.

Камер немає ні в туалеті, ні в душі, а під час проведення медичних маніпуляцій вони закриваються чохлами, що документально підтверджено.

Також Лутковська повідомила, що серед співробітників пенітенціарної служби, які охороняють Тимошенко, є чоловіки, але вони не мають можливості стежити за екс-прем'єром.

На посту в палаті Тимошенко, а також за монітором, на якому відображаються відео з камер, чергують тільки жінки.

Лутковська також пояснила ситуацію зі здоров'ям Тимошенко 18 січня.

Лутковська зазначила, що вона поговорила з головлікарем ЦКБ "Укрзалізниці", який пояснив стан Тимошенко в цей день перевтомою від спілкування з депутатами, її акцією громадянської непокори, а також прийомом транквілізаторів, які Тимошенко приймала і раніше.

Представник омбудсмена з питань реалізації національного превентивного механізму Юрій Бєлоусов також зазначив, що ніяких обмежень прав Тимошенко, не передбачених законом, в ході візиту Лутковської 21 січня не було виявлено.

Як відомо, 18 січня захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив про різке погіршення її здоров'я.

Головний лікар лікарні "Укрзалізниці" Михайло Афанасьєв пояснював Тимошенко її стомлення і результатом прийому медикаментів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: