Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" придумали, кому буде підпорядковуватись новий орган

Середа, 23 січня 2013, 08:09

У Партії регіонів вважають, що новий орган, що буде відповідати за виконання рішень Євросуду з прав людини, має підкорятися парламенту.

Про це заявив ініціатор створення такого органа, депутат Сергій Ківалов, передає Комерсант.

"Тепер ми, як член Ради Європи, зобов'язані це зробити. Будемо вносити зміни до законодавства, щоб створити або окремий орган, або уповноваженого. Я вважаю, що такий орган має перебувати в підпорядкуванні парламенту", - сказав Ківалов. 

Думку представника Партії регіонів з цього питання підтримала й опозиція.

"Ситуація з виконанням рішень ЄСПЛ настільки погана, що це потрібно робити",- сказав заступник глави делегації в ПАРЄ бютівець Сергій Соболєв.

"Для нас непринципово, буде це державний орган або окремий уповноважений, але він однозначно не повинен бути підпорядкований Кабміну",- заявив представник УДАРу Павло Рябікін.

"Можливо, має сенс покласти ці функції на омбудсмена, попередньо змінивши принципи й процедуру його призначення", - додав він.

Прийнята резолюція ПАРЄ щодо окремого органу не носить обов'язкового характеру, і Україна не обмежена в строках імплементації нової норми.

Як відомо, з ініціативою створення в кожній із країн-учасниць Ради Європи державної структури, відповідальної за виконання рішень ЄСПЛ виступив Ківалов.

Юридичний комітет, а потім і зал ПАРЄ переважною більшістю голосів підтримав дану норму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: