Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-адвокат Тимошенко: Їй буде складно довести невинуватість у вбивстві Щербаня

Середа, 23 січня 2013, 11:59

Засудженій Юлії Тимошенко буде дуже складно довести свою невинуватість у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

Таку думку народний депутат, колишній захисник лідера "Батьківщини" Віктор Швець висловив газеті "Комсомольська правда в Україні".

"Юлія Тимошенко не має жодного стосунку до вбивства Щербаня. Але довести це буде дуже складно. Адже генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що розслідування цієї кримінальної справи завершено. Тобто у слідчих є вся доказова база, щоб передавати справу до суду", - зазначив Швець.

Політик пояснив, що докази невинуватості Тимошенко, які пред'являть слідчим захисники екс-прем'єра, можуть просто не врахувати.

"Тимошенко свідомо позбавили права брати участь у досудовому слідстві. Повістку про підозру в убивстві їй вручили, коли справу вже "розслідували". І якщо зараз Тимошенко або захисники звернуться в Генпрокуратуру з проханням про залучення до матеріалів справи якихось нових документів або попросять про допит, їм можуть відмовити", - сказав Швець.

"Слідчі просто скажуть, що жодних додаткових доказів не потрібно: усі необхідні експертизи проведені, свідчення свідків зібрані", - пояснив він.

Водночас, Швець не береться прогнозувати, скільки буде потрібно Юлії Тимошенко часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Як повідомлялося, 18 січня слідчі Генпрокуратури вручили Юлії Тимошенко повістку про підозру її в причетності до вбивства народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році.

У ГПУ стверджують, що саме Тимошенко замовила й оплатила той злочин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування