Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція подала підписи на скликання Ради

Середа, 23 січня 2013, 16:53

Три опозиційні фракції зібрали 158 підписів депутатів та звернулися до глави Верховної Ради з конституційною вимогою скликання позачергову сесію.

Про це повідомляє прес-служба партії "Фронт змін".

Опозиція пропонує наступний порядок денний: створення тимчасової слідчої комісії з розслідування порушень Конституції при ув’язненні Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, заслуховування інформації генпрокурора, міністра внутрішній справ та глави СБУ, питання про політичну відповідальність голів МВС та СБУ, а також висловлення недовіри генпрокурору.

 

Під вимогою про скликання позачергової сесії поставили свої підписи глави фракцій "Батьківщина" Арсеній Яценюк, "Удар" Віталій Кличко, "Свобода" Олег Тягнибок, депутати трьох опозиційних фракцій та окремі позафракційні депутати.

"Опозиція виконала всі вимоги для скликання сесії і для постановки всіх питань порядку денного. Упевнений, що глава парламенту виконає свій конституційний обов'язок", - зазначив Яценюк.

Відповідно до закону про регламент Верховної Ради, сесія повинна бути скликана спікером парламенту в семиденний термін з моменту надходження вимоги, підкріпленої необхідною кількістю підписів депутатів (мінімум 150).

Опозиція вимагає від глави Верховної Ради невідкладно прийняти рішення про скликання позачергової сесії, як це передбачено законом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування