Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" хоче заборонити "кумівство" в судах

Середа, 23 січня 2013, 18:11

Фракція "Батьківщина" запропонувала парламенту обмежити право близьких осіб займати посади в правоохоронних та судових органах.

Відповідна пропозиція міститься в законопроекті депутата Тетяни Слюз, зареєстрованому у Верховній Раді 22 січня.

Документом пропонується доповнити статтю 9 "Обмеження щодо роботи близьких осіб" закону "Про засади запобігання і протидії корупції" в частині розширення обмежень щодо роботи близьких осіб в правоохоронних та судових органах, в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці, та за певних обставин України в цілому.

Зокрема, законопроектом передбачається, що на посади в регіональних (територіальних) органах прокуратури, МВС, СБУ, судів в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці не можуть претендувати особи, якщо хоча б в одному з цих регіональних органів в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці вже працює близька їм особа.

При цьому пропонується встановити, що особи, які працюють в Генпрокуратурі, СБУ, МВС, та їх самостійних структурних підрозділах на посадах керівника, заступника керівника, суддею Конституційного та Верховного суду, членом Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів, не можуть мати близьких їм осіб, працюючих на посадах в органах прокуратури, МВС, СБУ та судів в межах всієї України .

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: