Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада Європи збирається визнати Тимошенко політв'язнем – ЗМІ

Середа, 23 січня 2013, 19:53

На наступній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи екс-прем'єра Юлію Тимошенко офіційно можуть визнати політичним в'язнем.

Про це повідомляє Тиждень.ua з посиланням на результати зустрічі Євгенії Тимошенко з генсеком Ради Європи Турбйорном Яґландом.

Під час зустрічей із низкою західних політиків донька екс-чиновниці заявляла про загрозу засудження Тимошенко до довічного ув’язнення.

"Яґланд, дізнавшися, що Тимошенко по суті позбавляють права на адвокатський захист та людську підтримку, зазначив, що сподівається порадитися з іншими колегами з міжнародних структур, щоб скоординувати дії на підтримку Юлії Володимирівни", - пише видання.

"Він також висловив припущення, що на наступній сесії Тимошенко, можливо, буде визнано політичним в’язнем на рівні Ради Європи", - йдеться у статті.

Водночас голова ПАРЄ Жан-Клод Міньйон повідомив, що давно подав запит на відвідання в ув’язненні Тимошенко, але досі не має дат можливого візиту від української влади.

Євгенія Тимошенко в розмові з кореспондентом Тиждень.ua заявила: "схоже, маму намагаються повільно вбити".

"Перед від’їздом я декілька годин провела у лікарні, домагаючись побачення з нею. Мені так і не дозволили побачення, я лише змогла поговорити з мамою телефоном", - цитує видання слова доньки Тимошенко.

Євгенія також повідомила, що члени Комітету з запобігання тортурам, які в грудні відвідували Україну та бачили умови, в яких утримується колишній прем’єр, пообіцяли детально викласти побачене у звіті, який нададуть українському урядові в березні.

"Один з депутатів-народників зазначив, що, якщо нічого не зміниться на краще, наступної сесії фракція домагатиметься офіційного статусу політичного в’язня для Юлії Тимошенко", - йдеться у статті.

Окрім того, Євгенія Тимошенко розраховує, що найближчим часом президент Європарламенту Мартін Шульц ухвалить рішення про продовження повноважень місії зі спостереження за судовими процесами над Тимошенко у складі екс-президента Європарламенту Пета Кокса та екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського.

"Ми зараз чекаємо на рішення президента Європарламенту про продовження місії. Якими будуть її мандат та повноваження, яких реальних результатів вони зможуть домогтися в умовах посилення репресій?", - сказала донька екс-чиновниці, повідомляє її прес-служба.

"Адже поки діалог з владою, як ми відчуваємо, привів до віддалення вирішення проблеми, а рішенням має бути звільнення політв'язнів, припинення тортур і нелюдського ставлення до в'язнів, а також припинення переслідувань групи, яка підтримує і захищає політв'язнів", - додала Євгенія Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:45
велоспортМілан здобув неймовірну перемогу в спринті на 4 етапі Джиро д’Італія-2024
18:40
ЗМІ: В Україні зупинили розгляд майже 11 тисяч кримінальних справ через мобілізацію обвинувачених
18:37
Фонд гарантування у квітні продав активи збанкрутілих банків на 260 мільйонів
18:33
фотоСША, Британія та Австрія ввели санкції проти лідера російської хакерської групи LockBit
18:14
Цього року темп зростання міжнародної торгівлі має подвоїтися: хто буде основним рушієм
18:05
Франція звинуватила Росію у залякуванні після виклику свого посла
18:01
На Донеччині судитимуть жінку, яка на тиждень лишила трьох дітей без нагляду: молодший син згорів живцем
17:59
фотоНа Харківщині сапери випробовують машину механізованого розмінування 
17:58
Brave1 у 12 разів збільшить гранти на військові розробки: як працює головний техно-кластер української армії
17:53
Україну на інвестиційному саміті SelectUSA у США в червні представлятимуть 15 стартапів
Усі новини...
Реклама: