Донька Тимошенко розповіла, як вона шокувала європолітиків

П'ятниця, 25 січня 2013, 16:15

Донька Юлії Тимошенко Євгенія заявляє, що європейські політики були шоковані останніми подіями навколо її матері.

Про це вона сказала в інтерв’ю "Німецькій хвилі", коментуючи свою подорож до Страсбурга, де з 21 до 25 січня тривала сесія Парламентської Асамблеї Ради Європи.

"Я обговорювала це питання з генсеком Ради Європи Торбйорном Ягландом, головою ПАРЄ Жан-Клодом Міньйоном, доповідачами, комітетом з запобігання тортурам. Я привезла документи, які засвідчують різке погіршення ситуації в останні кілька тижнів. І стосовно погіршення прав мами у ЦКБ №5, і щодо репресій проти її прямих захисників…", - розповіла Тимошенко.

"Першою реакцією після цього звіту був шок. Вони не очікували настільки кардинального повороту подій, і це у той час, коли українське керівництво хоче представити якісь позитивні зміни перед самітом Україна-ЄС 25 лютого", - додала вона.

За словами доньки Тимошенко, європейські політики сказали, що "вже потрібно продумувати стратегію скоординованих дій".

"Вже зрозуміло, що заявами чи закликами цю ситуацію не виправити. Тому і моніторинговий комітет, і голова ПАРЄ, і генеральний секретар Ради Європи, і комітет з запобігання тортурам – будуть діяти скоординовано. І до лютого, до сесії Європарламенту, упродовж найближчих декількох тижнів, ми побачимо їхню реакцію. Це буде серйозна реакція на порушення прав людей, які захищають демократію в Україні", - вважає вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування