На довиборах в Івано-Франківську облраду перемогли "Батьківщина" і "Свобода"

Понеділок, 28 січня 2013, 13:05

На довиборах в Івано-Франківську облраду, які відбулися 27 січня, перемагають представники "Свободи", "Батьківщини" і УРП.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на обласну територіальну виборчу комісію.

За попереднім підрахунком 100% голосів, на всіх виборчих дільницях у трьох одномандатних округах перемогли представники ВО "Свобода", ВО "Батьківщина" і Української республіканської партії (УРП).

Зокрема, перемогли представник "Свободи" Іван Харук (округ № 43, Івано-Франківськ), "Батьківщини" – Іван Угрін (округ № 36, Снятин) і УРП Володимир Грабовецький (округ № 25, Надвірна).

За оперативним даними, усі лідери виборів перемогли з великим відривом від своїх конкурентів, однак явка виборців була досить низкою.

Так, явка виборців на проміжні вибори в облраду у виборчому окрузі № 43 становила 13,4% від загальної кількості виборців, внесених у списки для голосування, в окрузі № 25 – 25,15%, в окрузі № 36 – 56,13%.

Як відомо, в Івано-Франківській області 27 січня в трьох мажоритарних округах пройшли проміжні вибори в облраду у зв'язку з позбавленням трьох депутатів облради повноважень після їхнього обрання народними депутатами.

Усього в депутати облради балотувалися 23 кандидати: в окрузі №25 зареєстровано 9 кандидатів, в окрузі №36 – 6, в окрузі №43 – 8.

Вибори в Івано-Франківську були під загрозою зриву через недофінансування, однак 25 січня необхідна сума була виділена, і вибори відбулися згідно з законом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування