Пукач: Смерть Гонгадзе - нещасний випадок

Вівторок, 29 січня 2013, 10:36

Колишній начальник головного управління кримінального розшуку МВС Олексій Пукач заявляє, що смерть Георгія Гонгадзе була нещасним випадком.

Відповідні свідчення Пукача міститися у вироку суду, який в вівторок зачитується в Печерському суді, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Так, у своїх свідченнях Пукач не визнав свою провину в умисному вбивстві.

 

За його словами, він не збирався вбивати журналіста, його відкрито посадили в службовий автомобіль, а за місто вивезли, щоб залякати і перевірити інформацію, що Гонгадзе займається незаконною шпигунської діяльністю.

У свідченнях Пукач розповів, що ремінь на шию журналісту накинув, щоб налякати, а смерть була нещасним випадком, оскільки ремінь випадково переламав хрящ на шиї Гонгадзе.

 

Після цього сліди злочину спробували приховати.

На початку засідання також був зачитаний епізод, який стосується Подольського, і за свідчення Пукача, до Гонгадзе мав застосовуватися такий самий сценарій - тобто його не мали вбивати, повідомляє кореспондент "Української правди".

Також спочатку в показах Пукача було посилання на неназвану особу, провадження щодо якої виділено в окрему справу (Леонід Кучма), але пізніше у свідчення він уже заявляє, що отримував накази лише від Кравченка.

Як відомо, Печерський суд Києва почав зачитувати вирок Пукачу.

Колишній міліцейський чиновник може отримати покарання у вигляді довічного ув'язнення.

Фото ЛігаБізнесІнформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...