Янукович: попередній уряд не до кінця виконав завдання

Четвер, 3 січня 2013, 14:34

Результати 2012-го року виявилися значно гіршими, ніж прогнозувалися.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв'ю "Комсомольській правді" в Україні".

Підбиваючи підсумки року, він заявив: "Ключовим нашим, можна сказати, історичним досягненням є успішне проведення Євро-2012. Світ відкрив для себе Україну з найкращої сторони. Наші зусилля і витрати повністю виправдали себе".

Серед інших яскравий подій минулого року, президент також назвав обрання нового парламенту і призначення нового складу Кабінету міністрів.

Відповідаючи на питання, за якими критеріями проходив відбір на посади міністрів і чому президент вирішив залишити на посаді глави уряду Миколу Азарова, Янукович зазначив:

"Я знаю Миколу Яновича Азарова як досвідченого і відповідального управлінця. Саме на його плечі ліг порятунок України від дефолту, який нам прогнозували багато іноземних експертів в 2010 році".

"У той же час варто визнати, що попередній склад Кабміну не повністю виконав поставлені завдання з виконання реформ і забезпечення зростання економіки. Це призвело до того, що результати 2012-го року виявилися значно гіршими, ніж прогнозувалися", - заявив президент.

Саме тому, за його словами, перед новим урядом поставлено завдання спільно з ученими та підприємцями в найкоротші терміни підготувати заходи щодо структурної перебудови економіки з метою розширення внутрішнього ринку, повідомляє видання.

"Серед ключових інструментів досягнення цієї мети я бачу запровадження активної політики імпортозаміщення, перехід до системної політики соціальної справедливості і продовження політики дерегуляції", - зазначив Янукович, додавши, що виходячи з поставлених завдань і відбиралися претенденти на посади керівників відомств.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування