Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"ДТЕК" Ахметова купує Vanco Ukraine

Середа, 30 січня 2013, 11:09

Найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" купує Vanco Ukraine (Британські Віргінські острови).

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Комісії з захисту конкуренції Сербії, передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується у повідомленні, угода про покупку "ДТЕК" контрольного пакету акцій Vanco Ukraine підписана 27 листопада 2012 року.

Напередодні генеральний директор "ДТЕК" Максим Тимченко повідомив, що в найближчий квартал холдинг заявить "про конкретику" у відношенні своїх нафтогазових активів і участі в Vanco Prykerchenska, пише агенство.

Vanco International, 100% "дочка" компанії Vanco Energy Company (США), у квітні 2006 року була визнана переможцем конкурсу на право укладання угоди про розподіл продукції, видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки.

У жовтні 2007 Vanco Int. віддала права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року. Власниками Vanco Prykerchenska з рівною пайовою участю є Vanco Int., ДТЕК, Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького, а також компанія Integrum Technologies Limited.

Як впише видання, влада уряду Юлії Тимошенко в 2008 році вийшла з УРП, після чого Vanco звернулася в міжнародний арбітраж, одночасно продовжуючи пропонувати уряду України відновити співпрацю в рамках УРП.

Після приходу до влади президента Віктора Януковича уряд Миколи Азарова у квітні 2011 року схвалив угоду з Vanco Prykerchenska, доручивши внести зміни в договір про розподіл вуглеводнів. Однак мирова угода досі не підписана.

За даними поінформованих джерел, однією з причин затримки є вибудовування відносин між співвласниками Vanco Prykerchenska.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...