Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка насварив чиновників за розкрадання грошей на ремонт доріг

Четвер, 31 січня 2013, 18:16

Завищення обсягів та вартості дорожніх робіт у 2012 році склало майже 177 мільйонів гривень.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка, цитує його прес-служба ГПУ.

За його словами, у Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківськй та Київській областях встановлено факти здійснення держзакупівель, які стосуються будівництва, ремонту і утримання вулиць та доріг, без відповідних процедур на суму більше ніж 45 мільйонів гривень.

"Як наслідок, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення службовими особами територіальних підрозділів "Укравтодору" 3 злочинів, і заявлено позов про стягнення коштів у сумі понад 1 мільйон гривень", - сказав Пшонка.

Крім цього, він звернув увагу, що через відсутність контролю керівників територіальних підрозділів "Укравтодору" за використанням держкоштів, розповсюджені факти непідтвердження виконаних робіт документами первинного обліку.

"Такі порушення виявлені ревізіями в усіх регіонах держави. Завищення обсягів та вартості робіт склало майже 177 мільйонів гривень",- сказав генпрокурор.

Пшонка також підкреслив, що потрібно посилити контроль Державної фінансової інспекції за усуненням виявлених під час ревізій порушень.

"Загалом проведеними Держфінінспекцією ревізіями територіальних служб автомобільних доріг та дочірніх підприємств ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" за два останні роки встановлено порушень, що призвели до збитків на суму 225 мільйонів гривень", - додав він.

Пшонка також нагадав, що лише упродовж останніх двох років загальна сума коштів, виділених Держагентству автомобільних доріг, склала майже 38 мільярдів гривень.

Насамкінець, Пшонка наголосив на необхідності активізації і прокурорського нагляду у цій сфері.

"Тут потрібне негайне втручання. Хочу, щоб ви зрозуміли загостреність ситуації та усю ступінь відповідальності за очолювану вами ділянку роботи", - підкреслив він.

Окрім того, генпрокурор додав, що через стан доріг, який не відповідає сучасним вимогам, у державі не зменшується кількість ДТП, скоєних з вини власників вулично-шляхової мережі.

"Так, минулого року травмовано 290 осіб, у тому числі 44 – смертельно", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування