У Петербурзі поліція заборонила масову гру в сніжки

Понеділок, 7 січня 2013, 12:29

Правоохоронні органи Санкт-Петербурга не дали провести масову акцію на Марсовому полі – гру в сніжки.

Учасникам загрожує адміністративне покарання за псування газонів, повідомляє Fontanka.ru

Як повідомляють у соцмережах учасники флешмобу, кілька сотень людей через Інтернет об'єдналися, щоб провести в неділю на Марсовому полі гру в сніжки. Вони стверджують, що вже через 5 хвилин після початку акції на місце прибули наряди поліції.

Вартові правопорядку повідомили присутнім, що їхній захід не погоджений, а тому закликали розійтися.

Як повідомляє "Радіус", на флешмоб "Сніжна Битва", як і минулого року, прийшло кілька сотень людей. Вони так само розділилися на дві команди – кольорові шапки й чорні шапки. Але цього разу поліція заборонила акцію.

 

Усіх, хто прийшов, попередили, що участь у несанкціонованій акції може закінчитися для них затриманням і штрафом до 10-20 тисяч рублів.

 
 

Але молодь не дуже-то хотіла розходитися – дехто вирішив невеличкими групами побавитися, покидати сніжками, повалятися в заметах. У результаті декількох учасників затримали.

 

Активісти групи допомоги затриманим у соцмережах повідомляють про одного затриманого, якому закидають псування газонів. 

 

"На жаль, у наслідок дій нашої доблесної поліції захід закінчився, не встигнувши розпочатися! Ми дуже постараємося все ж таки вибити дозвіл на проведення заходу в майбутньому. Спасибі всім, що прийшли!", - пишуть у групі у Вконтакті.

 

У прес-службі ГУ МВС по Петербургу й області поки не коментують інформацію.

За червневий флешмоб "Битва подушками" декількох затриманих засудили до штрафів у 10 і 15 тисяч рублів, нагадує "Радіус".

Відео з ЖЖ maxkatz, фото з сайту "Радіус"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...