У столичному ТРЦ заявили, що акула задоволена їхнім акваріумом

Вівторок, 8 січня 2013, 18:30

У столичному торговівельно-розважального центрі заявили, що акула, яку демонструють відвідувачам, отримала травми під час транспортування.

Про це повідомляється на сторінці ТРЦ в соцмережі Facebook.

Співробітники центру розповіли, що акула була впіймана в океані у юному віці, і виросла в одному з акваріумів Європи.

В Україну, згідно з інформацією, хижачку привезли на машині разом з іншими великими рибами.

"Акула отримала при транспортуванні невеликі пошкодження, які незабаром пройдуть. Ніякої інфекції на пошкоджених ділянках шкіри виявлено не було", - заявили в ТРЦ.

"Вона (акула) не проявляє агресії до інших мешканців акваріума і водолазів. За своїми фізіологічними особливостями вона може як активно плавати, так і подовгу лежати на дні", - йдеться в заяві.

Крім того, представники ТРЦ стверджують, що "обсяг акваріума, в якому міститься акула - більше 300 кубометрів, що відповідає обсягу головного акваріума в серйозному океанаріумі на зразок Sea Life в Німеччині".

"Цей обсяг у поєднанні з формою акваріума, що дає можливість рибам плавати по колу, дозволяє утримувати великих риб розміром до 2,5 м", - сказано в заяві.

Як відомо, у ЗМІ з'явилося відео, на якому видно, що акула, яка міститься в акваріумі одного з ТРЦ, поранена.

У зв'язку з цим, українські захисники тварин заявили про намір написати звернення у Мінекології та інші організації, які дали дозвіл на утримання акули в "неналежних умовах".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування