Депардьє вирішив стати послом

Середа, 9 січня 2013, 08:21

Актор Жерар Депардьє, який днями отримав російське громадянство, стане послом чорногорської культури у світі.

Про це повідомив у Подгориці сам артист після переговорів із прем'єр-міністром країни Міло Джукановичем, які були у вівторок увечері.

"Чорногорія — маленька країна, але має велике значення для Європи, оскільки має у своєму розпорядженні величезний культурний потенціал, багату історією й гарну природу", — підкреслив Депардьє на прес-конференції.

Він також розповів, що розглядає можливість зйомок кінофільмів у цій балканській державі, передає Газета.ру з посиланням на Итар-Тасс.

Актор, який нещодавно прийняв російське громадянство, на питання про те, чи має він намір одержати й чорногорський паспорт, відзначив, що не займається "колекціонуванням документів".

"Я громадянин Франції, але мені посміхнулася удача, і я став власником російського паспорта. Якщо одержу ще й чорногорський, французький однаково збережу", — сказав він.

"У першу чергу, мої інтереси в Чорногорії — зйомка фільмів", — відзначив Депардье, додавши, що він відчуває себе громадянином Європи, але хоче стати й "громадянином усього світу".

У свою чергу, Джуканович сказав, що згода Депардьє стати послом чорногорської культури зробить внесок у просування країни на міжнародній арені.

Кіноактор раніше в супроводі міністра культури Браніслава Мічуновича об'їхав прибережні райони Чорногорії й побував у древній столиці країни — місті Цетіні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування